18 april 2019: Natural Fibertastic 2019

18 april 2019: Natural Fibertastic 2019

Op Natural Fibertastic kan je verschillende sessies bijwonen op het gebied van natuurvezel gebaseerde ontwikkelingen, met name voor de bouw- en infrasector:

Sessie A
9:30 – 12:30 Biobased safari
: Wij bieden u een safari langs diverse biobased initiatieven in de regio Bergen op Zoom; zoals de pilothal op de Green Chemistry Campus, langs een demo bij het Kunststoffen Training & Applicatie Centrum van het ROC West Brabant en diverse biobased projecten in de buitenruimte zoals het Zoomland viaduct en de biobased trap in Halsteren. (voertaal: Engels)

Sessie B
9:30 – 12:30 Grenzeloos Biobased Onderwijs
: De Biobased Circulaire Economy biedt kansen voor economische ontwikkeling en nieuwe werkgelegenheid in de Nederlands- Vlaamse grensregio. Om die kansen te verzilveren zijn steeds meer goedgeschoolde mensen nodig. Binnen het project ‘Grenzeloos Biobased Onderwijs’ werken daarom 14 partners aan vraag gestuurde onderwijsprogramma’s specifiek voor de komende Biobased Circulaire Economy. De vragen zijn geformuleerd, De onderwijsprogramma’s zijn ontwikkeld. Vandaag houden wij een ‘matchmaking event’ tussen Kennisinstellingen, die meededen aan het project en Geïnteresseerde Bedrijven, om te kunnen beoordelen of de gemaakte onderwijsprogramma’s echt voldoen aan de wensen vanuit de markt (+vraag) vanuit de aanwezige Bedrijven. Weest welkom! (voertaal: Nederlands)

Sessie C
10:30 – 12:30 Natuurlijke isolatie in transitie
: De aandacht voor isolatiematerialen neemt toe, de aandacht voor natuurlijke of bio-based isolatiematerialen ook. Het marktaandeel van natuurlijke isolatiematerialen is echter nog klein; 4% op EU-niveau; 3.5% houtvezel en 0.5% hennep en vlas. Daarom is de transitiefase van natuurlijke isolatiematerialen te omschrijven als “Take-off”. In de take-off fase zijn de producten op de markt, maar worden die nog maar in een heel klein volume verkocht. Hoe komen we tot een transitie en opschaling naar een groter marktaandeel? Welke factoren zijn hierin leidend? Wat gebeurd er op de markt? En wat kunt u hierin betekenen? (voertaal: Nederlands)

Sessie D
11:00 – 12:30 Growing a Green Future; Inspiration session. 
Agrodome is partner in het interreg Vlaanderen-Nederland project Growing a Green Future. Binnen dit project wordt een mobiel recreatieverblijf ontwikkeld. Het gaat om een ontwerp dat past bij de vraag van recreatieondernemers. Het gebouw wordt in het project ook daadwerkelijk gebouwd en geplaatst bij een recreatieonderneming. Tijdens deze sessie zal Agrodome de deelnemers aan de inspiratiesessie mee nemen op haar tocht naar de uiteindelijke woning. Wij gaan in op de huidige mogelijkheden en de vraag vanuit de markt. Tijdens de sessie is er volop gelegenheid om interactief over deze zaken van gedachte te wisselen. (voertaal: Nederlands)

De hele dag kunt u zich laten inspireren op de innovatie markt waar de laatste circulaire biobased ontwikkelingen en producten gepresenteerd worden en is er voldoende gelegenheid tot netwerking. Na de lunch start het plenaire programma.

Sessie E
13:15 Plenair programma Natural Fibertastic 2019

Dit programma wordt geopend door burgemeester Frank Petter van Bergen op Zoom. Er wordt een verdiepingsslag gegeven op CO2 reductie door biobased materialen door key-note speaker; Kees de Gooijer van TKI Agri & Food. Praktijk ervaringen worden gedeeld op het gebied van natuurvezel gebaseerde materiaal ontwikkelingen, van grondstoffen tot applicaties en marktintroductie. Biobased Delta loopt hierin voorop en is The base to be! (voertaal: Engels)

In 2 veiling rondes wordt u gekoppeld aan deelnemers die u kunnen supporten bij uw uitdagingen. Dus, mocht u een vraag hebben aan het grote publiek, op zoek zijn naar een oplossing of eens willen sparren over uw vraagstuk met een andere expert of ondernemer; stel uw vraag in de veilingrondes en wij koppelen u aan de deelnemers.

Praktisch

Wanneer:  donderdag 18 april
Waar: Groot Arsenaal, Rijtuigweg, 4611 EK Bergen op Zoom
Download het programma Natural Fibertastic 2019

>> Meld je aan – voor 11 april – via een mail naar Esther Stapper: welcome@natuurvezelapplicatiecentrum.eu
Geef aan welke sessie(s) u bij wilt wonen (A/B/C/D en/of E)
Deelname is gratis. Wij hanteren wel een no-show tarief van € 50,- excl. BTW.

Tags:
,