14, 21, 28 en 29 juni 2018: Cursus beheer van graslanden

14, 21, 28 en 29 juni 2018: Cursus beheer van graslanden

Wil je meer inzicht verwerven in de boeiende wereld van graslanden? Dan is deze cursus iets voor jou. Je krijgt een inleidende, maar wel gespecialiseerde uitleg over allerhande graslanden. We behandelen zowel het vegetatiekundige luik, de verschillende beheervormen, als grasraffinage en producten uit grasvezels.

Wanneer? Er zijn 4 lesmomenten. Donderdag 14, 21, 28 en 29 juni 2018 van 9u30 tot 16u30
Waar? Dag 1 en 2: Bezoekerscentrum De Watersnip (Koersel, België), dag 3 en 4: Herberg ‘t Wapen van Cromvoirt (Cromvoirt, Nederland)

Programma

  • Dag 1: Inleiding tot het project GrasGoed, inleiding tot soorten gras, zegges en russen met gelegenheid tot doorgedreven determinatie met binoculairs. Welke soorten zijn geschikt voor veevoeder? Welke grassen kunnen problemen geven bij raffinage of verwerking.
  • Dag 2: Inleiding tot graslandbeheer in functie van natuurbehoud en graslandfases in functie van biodiversiteit. Welke industriële producten in het project GrasGoed worden nagestreefd? Excursie naar enkele mooie graslanden.
  • Dag 3: Inleiding tot graslandvegetaties en hun productie, met uitleg over de inventarisatie uitgevoerd in het kader van GrasGoed. Samen met de beheerders van Natuurmonumenten bezoeken we enkele pareltjes van graslandvegetaties in het natuurgebied Vlijmens ven.
  • Dag 4: Maaimachines in het natuurbeheer, ook op moeilijke (moerassige) terreinen. Hierbij horen ook demonstraties in Vlijmens ven.

Klik hier voor meer informatie en om in te schrijven

Contact? Willy Verbeke – willy.verbeke@vlaanderen.be

Tags:
,